10 Vakantiehuizen gevonden.
Sorteer

Vakantiehuis in Riva di Solto

 

Riva di Solto staat voor rust, schoonheid en romantiek. Het kleine middeleeuwse dorp, met zijn oude paleizen, eeuwenoude tuinen en de suggestieve oever van het meer, fascineert met de elegantie van het verleden. Kortom… een juweel om niet te missen. bekijk hier onze vakantiehuizen in Riva di solto

Wat te doen 

In Riva di Solto zijn er verschillende religieuze gebouwen van groot artistiek en cultureel belang: de parochiekerk van San Nicola, een parochiekerk uit de eerste helft van de zestiende eeuw en gerenoveerd tussen de achttiende en negentiende eeuw; de kleine kerk van San Rocco, waarvan het eerste attest dateert uit 1526; de kerk van San Bernardino, gebouwd in 1482, met rijke fresco's die nu bewaard zijn in de grotere parochiekerk; de kleine kerk van S. Cassiano in Gargarino, vermoedelijk gebouwd rond de 10e eeuw, is de oudste kerk op de heuvel, waarbinnen u prachtige fresco's uit de 14e en 15e eeuw kunt bewonderen. Op een strategische positie in de buurt van het meer staat een toren, ooit onderdeel van een kleine versterkte kern, gebouwd in het midden van de dertiende eeuw: een deel van meer dan 20 m lang is bewaard gebleven van de omringende muur van het fort (aan de oostkant van de Via Torre ).

Niet te missen 

Het ravijn van Bogn - Het is een adembenemend mooie inham die een van de meest aantrekkelijke naturalistische verrassingen van het Iseomeer vertegenwoordigt, met overhangende rotsen en kristalhelder water dat een klein kiezelstrand baadt. Het kan worden bereikt vanuit de stad Riva di Solto door in de richting van Lovere te lopen langs de suggestieve recent gebouwde promenade. De kustweg met uitzicht op het meer begint ook vanuit Bogn, volledig uitgehouwen in de rots en bereikbaar met de auto naar de stad Castro, die bijzonder opwindende uitzichten en landschappen biedt.

Excursies

Gigantische bank - De "Big Bench" van Fonteno en Riva di Solto is een gigantische groen en blauwe bank, blauw als het meer en groen als de bergen. Gelegen op een strategisch punt in de plaats Dor in Riva di Solto, biedt het een adembenemend uitzicht op het meer en de Corna Trentapas.
Panoramische route "Natura del Sebino" - Vanaf Riva di Solto begint een 17 kilometer lange lusroute die Fonteno en Solto Collina kruist langs paden en onverharde wegen, en dan terug naar het startpunt leidt. De route kan in 4/5 uur worden afgelegd. Hoogteverschil: 411 m.

Van A naar B

Met de bus - Riva di Solto wordt bediend door de firma Bergamo Trasporti
Per boot - Van eind maart tot eind september is Riva di Solto ook per boot te bereiken

Bekijk ook huizen in de volgende plaatsen in Iseomeer:

 

Zie ook: