16 Vakantiehuizen gevonden.
Sorteer

Vakantiehuizen aan het Iseomeer

 

Het Iseomeer ligt aan de zuidkant van de Alpen, en is van alle kanten omringd door bergen, wijngaarden en kastanjebomen. Het grote meer in de provincie Bergamo heeft zijn naam te danken aan de stad Iseo, een plaats die al sinds de prehistorie wordt bewoond en in de Romeinse tijd de naam Sebinus Lacus had. Het Iseomeer wordt omlijst door de weelderige heuvels van het wijngebied Franciacorta. In het meer bevindt zich Monte Isola, het grootste zoetwatereiland van heel Italië. Het prachtige Iseomeer ligt vlak bij een natuurreservaat en rond om de prehistorische rotstekeningen. Met een keuze van de mooiste vakantiehuizen in Iseomeer zijn alle mooie en interessante plekjes binnen handbereik.

 

Wat te bezoeken vanuit uw vakantiehuis in Iseomeer.

 

De in het meer gelegen Monte Isola trekt direct de aandacht bij aankomst in uw vakantiehuis in Iseomeer. Dit zoet watereiland herbergt enkele vissersdorpjes. Er vaart een regelmatige bootdienst vanuit de vakantiehuizen in riva di solto naar het autovrije eiland. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de streek is Val Bagnore. U treft hier een mysterieus fossiel woud van piramidevormige stenen. Het heeft iets weg van Paaseiland, maar dan in Italie. Fate di Pietra nabij Zone en de prehistorische rotstekeningen in Val Camonia mag u zeker niet missen tijdens uw verblijf in een van de vakantiehuizen in Iseomeer. De rotstekeningen zijn van groot historisch belang en staan vermeld op de Unesco Wereld erfgoedlijst. Er zijn verschillende vogelsoorten te spotten. Dit beschermde natuurreservaat vol rietkragen heeft een hoge ecologische waarde en is een eldorado voor vogelaars.

 

Activiteiten rondom uw vakantiehuis in Iseomeer

 

Wilt u genieten van de vele watersportfaciliteiten? Huur dan bijvoorbeeld een vakantiehuis in Riva di Solto. Overal aan het meer kunt u zwemmen, zeilen en surfen. Het gebied leent zich bij uitstek voor ontspannen wandelingen en relaxte fietstochten. Vanuit vrij wel elk dorp aan het Iseomeer zijn er wandeltochten U kunt bijvoorbeeld vanuit uw vakantiehuis in Sale Marasino het eeuwenoude wandelpad L’Antica via Valerina volgen U loopt langs wijngaarden en olijfbomen langs de oevers van het meer. Tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Iseomeer kunt u genieten van de Italiaanse zon en ontspanning zoeken op de charmante kiezelstranden.

 

Vertrek naar uw vakantiehuis in Iseomeer

 

Het klimaat in de regio rond het Iseomeer ligt tussen maritiem en mediterraan. Gemiddelde zomerse dag temperatuur van 28 graden en milde winters rond de 6 graden. De watertemperatuur lig rond de 23 graden in de zomermaanden. Het gebied rond het Iseomeer heeft ongeveer 2100 zonuren per jaar. Het Iseomeer is met de auto goed te bereiken over de ss510 en ss42. Er bevinden zich hier vier internationale vluchten. De grootste is die van Milaan, maar u kunt ook vanaf vliegvelden vanaf Bergamo, Verona en Brescia uw route naar uw vakantiehuis in Iseomeer uitsippelen. Iseomeer die uw verblijf in Noord-Italie tot een memorabele belevenis maken.

Bekijk ook huizen in de volgende plaatsen in Iseomeer:

 

Zie ook: