2 Vakantiehuizen gevonden.
Sorteer

Vakantiehuis in Palau

 

Palau ligt recht tegenover het eiland La Maddalena, halverwege tussen de Costa Smeralda en Santa Teresa Gallura. Dit dorp, dat tot de jaren zestig een klein vissersdorpje was, is nu een modern toeristisch centrum van Gallura geworden, dat jaarlijks door duizenden toeristen wordt bezocht.

 

Stranden

- Punta nera: dit strand ligt op slechts 250 meter van de Palau Green Village Residence. Het is toegankelijk via een dicht dennenbos, ook ideaal om te hardlopen of ontspannende wandelingen te maken. Het strand is ook uitgerust voor honden met 25 stations uitgerust met parasol, waterbak en kit met schop en tas en de toegang is gratis.

- Palau Vecchio: gelegen in het centrum van Palau en gemakkelijk te voet bereikbaar. Het okerkleurige strand wordt begrensd door een dennenbos en er loopt een lange promenade langs. Dankzij het fijne zand en de ondiepe zeebodem is het een strand geschikt voor kinderen.

- Porto Faro: deze kleine baai dankt zijn naam aan de witte vuurtoren die erop uitkijkt en ligt op een steenworp afstand van de stad Palau. Het fijne witte zand is omgeven door granieten rotsen die zachtjes in het kristalheldere water storten met een ondiepe en zanderige bodem.

- La Sciumara: gelegen aan de westelijke rand van Palau, gemakkelijk bereikbaar via de ringweg van Palau. Het strand ligt tussen granieten rotsen en mediterraan struikgewas, het strand wordt gekenmerkt door vrij grof, crèmekleurig zand en een ondiepe zandbodem.

- Porto Pollo (L'Isuledda of Isola dei Gabbiani): dit strand, dat een schiereiland is dat door een smalle strook zand met het vasteland is verbonden, is volledig omgeven door de turquoise zee. Het is de thuisbasis van surfers, windsurfers en kitesurfers dankzij een constante bries en de blootstelling aan noordwestenwind.
De crèmekleurige zandbodem is ondiep en glooiend, ook geschikt voor kinderen om te spelen.

- Porto Liscia: dit is het strand dat in spiegelpositie ligt ten opzichte van Porto Pollo, aan de andere kant van de landengte. Het strand, dat op het noorden en noordwesten ligt, heeft goudgeel zand met een grove korrel en biedt zanderige en ondiepe bodems. Met zijn lengte van 8 km vormt het de grootste zandvlakte van de noordoostelijke kust en strekt het zich uit tot aan het grondgebied van Santa Teresa Gallura. Dankzij zijn grootte is het nooit te druk.

- Vena Longa (Portu Mannu): is gelegen in Capo d'Orso, 3 kilometer van Palau. De inham is omgeven door mediterrane struikgewas en een dennenbos, waar u op de heetste dagen verkoeling kunt vinden. Het strand wordt gekenmerkt door middelgroot goudkleurig zand dat wordt omspoeld door kristalhelder water. Dit strand is ideaal om beschutting te zoeken op dagen met sterke mistral en noordenwind.

- Spiaggia delle Saline: Het is een vrij breed strand, met een strand van ongeveer 350 meter goudkleurig zand en een zanderige en diepe zeebodem. Vanaf hier kunt u genieten van een bevoorrecht uitzicht op het voorgebergte van Capo d'Orso en zijn granieten rotsen.

 

Attracties
 

Wandelend langs de promenade van Palau die langs de toeristenhaven loopt, komt u in het centrum van de stad. Hier verlevendigt een avondmarkt zomeravonden met typische restaurants en pizzeria's, Sardijnse ambachtswinkels, folkloristische evenementen op het plein en de openluchtbioscoop in Via Nazionale.
Vanuit de haven van Palau bereikt u met een veerboot van 20 minuten het eiland La Maddalena, dat via een brug verbonden is met het eiland Caprera. Je wordt veroverd door het huismuseum van Garibaldi, waar de held van 2 werelden zijn laatste levensdagen doorbracht, door de adembenemend gekleurde stranden en door de paden en natuurlijke paden van deze 2 eilanden, en meer! U kunt enkele van de 60 eilandjes van de archipel over zee ontdekken, met een eendaagse minicruise die u naar de mooiste stranden in de omgeving brengt.
Het symbool van Palau is de rots van de beer, een spectaculaire natuurlijke sculptuur die lijkt op de vorm van een beer, gepositioneerd op een panoramisch punt met uitzicht op de Maddalena-archipel en met uitzicht op de stad Palau. De rots ligt op slechts 5 km van het centrum en is te bereiken via een pad van 500 meter dat te voet kan worden afgelegd.
Op het grondgebied van Palau zijn militaire forten uit 1800 bewaard gebleven, die voornamelijk een anti-Franse controlefunctie hadden. Hiertoe behoort de Monte Altura-batterij, gemakkelijk bereikbaar via de weg die naar Porto Rafael leidt. De site is in een goede staat van instandhouding en staat open voor rondleidingen. Vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Maddalena-eilanden en Corsica.

 

Typische gerechten
 

Zoals je je kunt voorstellen is er in Palau geen gebrek aan gerechten op basis van verse vis die worden geflankeerd door de typische specialiteiten van de Gallura-keuken. Tot de bekendste specialiteiten behoren de pulicioni gadduresi, zoete ricotta ravioli op smaak gebracht met citroen- en sinaasappelschil en gekruid met tomatensaus, de suppa cuata, Gallura soep van oudbakken brood gedrenkt in vleesbouillon, gekruid met kaas en gekookt in de oven. Nog steeds onder de eersten zijn de chjusoni en li fiuritti, respectievelijk handgemaakte dumplings en tagliatelle.
Volgens de traditie zijn de hoofdgerechten gebaseerd op vlees zoals geroosterd speenvarken, tuinbonen en reuzel, of rivea, lamsdarmen aan het spit.
Onder de desserts zijn er de typische pastavlechten, ze zijn met honing bedekt, de zoete màzza frissa van verse kaas gekruid met honing en de seadas. Alles wordt begeleid door een goed glas Vermentino di Gallura DOCG, om vervolgens af te sluiten met goede Mirto of Filu 'e Ferru.

Bekijk ook huizen in de volgende plaatsen in Sardinie:

 

Zie ook: