3 Vakantiehuizen gevonden.
Sorteer

Vakantiehuis op Montisola

 

Een berg in het midden van het meer, uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Italië, Monte Isola heeft een totale oppervlakte van 4,5 km², een omtrek van ongeveer 9 km en een hoogte die 600 meter bereikt. Twaalf zijn typische dorpjes, sommige op de heuvels en andere aan het meer, gekenmerkt door smalle straatjes en steegjes om de fundamentele rol aan te tonen die dit speelde in de economie van het eiland, die altijd gebaseerd was op de bouw van houten boten, de productie van netten en vissen.

Wat te bezichtigen 

Het eiland is de moeite waard om te voet, op de fiets of met de kleine bussen die langs de lijn rijden, te bekijken.Bekijk hier onze vakantiehuizen op MontIsola
Het profiel van het eiland wordt gekenmerkt door de Rocca Martinengo en het heiligdom van de Madonna della Ceriola.
Het fort, zichtbaar halverwege de heuvel boven Sensole, werd in de 14e eeuw gebouwd door de Oldofredi; de toren is ongewoon geplaatst in het midden van het kasteel, omgeven door een gracht. Ondanks zijn oorlogszuchtige uiterlijk werd het gebouw in de 15e eeuw door de Martinengo's omgevormd tot een residentie.
Op de top staat het witte heiligdom gebouwd, in de oudheid, op de overblijfselen van een heidens gebouw.
De hoofdstad Siviano heeft middeleeuwse sporen bewaard in de stenen muren, in de zeer smalle steegjes en in de Martinengo-toren. Peschiera Maraglio is de gemakkelijkst bereikbare stad en biedt restaurants, diensten en winkels langs de oever van het meer.
Het kleine dorpje Carzano heeft zijn kenmerken met betrekking tot water behouden. Om de vijf jaar vindt hier het feest van Santa Croce plaats, waardoor het, samen met het historische centrum van Novale, volledig versierd is met duizenden papieren bloemen.

Niet te missen

Panoramisch uitzicht vanaf het heiligdom van de Madonna della Ceriola - Bereikbaar vanaf elke locatie op het eiland, te voet of per minibus (in de zomer zijn er speciale shuttles), het heiligdom biedt een uniek 360-graden uitzicht op het meer. Mogelijkheid tot verfrissing en picknickplaats.
Network and Memory Museum - Gelegen in het kleine stadje Porto di Siviano, in de oudste netwerkfabriek van Monte Isola, is het museum een ??privécollectie van documenten, zwart-wit historische foto's en objecten over de wereld van het netwerk en de visserij.

EXCURSIES EN WANDELEN

Wandeling van de olijfbomen - De meest pittoreske weg op het eiland is zeker het stuk op het meer tussen Peschiera Maraglio en Sensole met uitzicht op het privé-eiland San Paolo. Op het pad, geflankeerd door olijfbomen, is het mogelijk om een ??aangename stop te maken in de picknickplaats met toegang tot het meer en de diensten. Aan bars, ijssalons en restaurants geen gebrek. (Ongeveer 2 km - Reistijd 30 min.).
De tour van het eiland - Peschiera Maraglio is meestal het startpunt voor het ontdekken van het eiland. De kustweg volgen met de klok mee, een wandeling tussen de olijfbomen bereikt Sensole; dan wordt de weg steil en leidt naar de stad Menzino, waar het majestueuze fort Oldofredi-Martinengo staat. Als u verder naar het noorden gaat, bereikt u Siviano, de hoofdstad van het eiland, een versterkt dorp in de middeleeuwen, met torenhuizen en smalle straatjes. Vanaf daar leidt een afdaling naar Carzano, van waaruit u het eiland Loreto kunt bewonderen. Terugkerend naar de kustweg, eindigt de route met de terugkeer naar Peschiera Maraglio (ongeveer 9 km - reistijd 2u30).
Trekking naar het heiligdom - Een uitdagende klim (pad 1) leidt van het centrum van Peschiera Maraglio naar het oude dorp Cure, bekend om de ambachtelijke productie van "Salame di Monte Isola". Vanuit Cure bereikt een geplaveide weg het heiligdom van de Madonna della Ceriola in twintig minuten, dat domineert vanaf de top van de berg en een adembenemend uitzicht biedt (4 km - reistijd 1u30).

Hoe kom ik op Montisola

Veerboten van / naar Monte Isola - de geplande navigatiedienst vaart elke dag van het jaar met een frequentie van 15 minuten van de havens van Sulzano naar Monte Isola-Peschiera Maraglio en 20 minuten van Sale Marasino naar Monte Isola-Carzano.
Boten van / naar Monte Isola - de geplande navigatiedienst is jaarlijks vanuit de havens van Iseo, Sale Marasino, Sulzano en Tavernola Bergamasca. Van eind maart tot oktober is het mogelijk om het eiland vanaf alle kustlocaties te bereiken.

Bekijk ook huizen in de volgende plaatsen in Iseomeer:

 

Zie ook: